Dom > Novosti > Sadržaj
AR / VR štiti od bolesti kretanja i poboljšava udobnost vožnje
- Jun 29, 2018 -

Prema izvještajima inostranih medija, Appleov engineer Mark Rober, YouTuber, bio je uključen u Appleov virtualni projekat realizacije, koji podrazumijeva "korištenje VR uređaja kao uređaja za zabavu za autonomna vozila".

AR/VR protects against motion sickness and improves ride comfort.jpg

Applenet Red Engineer govori o AR / VR patentu: sprečavanje bolesti kretanja i poboljšanje udobnosti vožnje

The

Rober govori o dva patenta kompanije Apple, "Immersive Visual Display" i "Augmented Virtual Display", koji su podneseni 2016. godine i opisuju sistem virtuelne realnosti. Ili za upotrebu putnika u autonomnim vozilima. Na listi patenata, Mark Rober je glavni pronalazač patenta.


Oba patenta pominju da VR slušalice mogu olakšati bolove kretanja samo-pokretnih vozila. Jedan od patenata sugeriše zamjenu stvarnog okruženja sa virtuelnim okruženjem koje pokriva vizuelne signale. Fizički potezi koje su putnici provodili podudaraju se sa virtuelnim sadržajem i simuliraju pravi cilj spoljnog okruženja na vizuelnoj slici.

Još jedan patent predlaže sistem virtuelne realnosti koji ima za cilj smanjenje bolesti kretanja, a takođe može poboljšati i efikasnost rada korisnika. Tokom automatske vožnje, korisnik u automobilu može završiti svoj rad bez simptoma bolesti kretanja.


Related Products