Dom > Novosti > Sadržaj
Global AR / VR ekosistem nastavlja da se brzo razvija. Totalno finansiranje u prvom polugodištu prošlo je kroz 1 milijardu dolara.
- Jul 13, 2018 -

Prema izvještajima medija, globalni AR ekosistem nastavio se brzo razvijati u prvoj polovini ove godine, a broj kompanija AR povećao se za 50% od kraja 2017. do 290.


Podstaknuto ogromnim finansiranjem Magic Leap-a pre nego što je pušten, tržište AR-a nastavlja da raste brzo. Tipatat Chennavasin, partner Fondacije Venture Reality, rekao je da su investicione aktivnosti u prvoj polovini ove godine pokrivale skoro svaki kutak AR polja.


Pre godinu dana, Fond "Venture Reality" pratio je samo razvoj 150 AR kompanija koje su krajem 2017. godine povećale na 200. Ove kompanije razvijaju infrastrukturu, alate, platforme, aplikacije i sadržaje za ekosistem AR i TheVenture Reality Fund smatra da je razvoj ovog područja i dalje veoma zdrav svet.

Horse Riding.jpg

"Ovaj rast od 50% odnosi se na broj kompanija. Trenutno na to tržište nisu ušle samo mnoge startne kompanije, već su počele da uđu i mnoge velike kompanije ", rekao je Chennawakin.


Chenawakin je takođe rekao da je polje VR, koje je bilo blokirano zbog teškoća u pravljenju korisnika, ove godine dobro obavljalo i povećala se i investicija u ovu oblast. Podaci pokazuju da su u prvoj polovini ove godine kompanije AR i VR primile više od milijardu dolara u ukupnom finansiranju.


U prvoj polovini ove godine, AR aplikacije i rast sadržaja Apple i Google platformi bili su najznačajniji. Podaci pokazuju da je ukupan broj AR aplikacija preuzeo više od 13 miliona u prvoj polovini godine, ali je većina njih došla iz doprinosa Pokemon Go i JurassicWorld Alive. Među njima, "Pokemon Go" u dvije godine od ukupnog prihoda premašio je 1,8 milijardi dolara.


"Performanse ovih dva ekstremna slučaja zaista su veoma jaka, ali na ovom tržištu nismo videli zajednički uspeh".


Chenawakin smatra da će velike investicije u infrastrukturu, poput tehnologije tehnologije oblaka AR, na kraju dovesti do bogatijih AR društvenih iskustava za korisnike.


Related Products