Dom > Novosti > Sadržaj
VR naočare koje mogu izlečiti Myopia
- Aug 25, 2018 -

Kako se starost povećava, vid ljudskog oka postepeno će se smanjivati, objektiv očna boje će se postepeno učvršćivati i gustiti, a takođe će se smanjiti mogućnost prilagođavanja očnih mišića, što rezultira smanjenjem mogućnosti zumiranja. Stoga, kada gledate blizu objekta, jer slika nije u potpunosti fokusirana kada se projektuje na mrežnici, objekat na bliskoj udaljenosti postaje zamućen. Ova fiziološka pojava se naziva presbyopia.


Na konferenciji, istraživači na Univerzitetu Stanford demonstrirali su sistem koji automatski popravlja zum ljudskog oka, Autofokala, koji kombinuje podatke traga za očne i senzore dubine kako bi imigrirao prirodno podešavanje oka, a zatim automatski usmjerio podešavanje fokusa objektiv. .


U kombinaciji sa tehnologijom za praćenje očiju, sistem može odrediti koji sadržaj korisnik pokušava da vidi, a zatim korisniku obezbedi najudobniji vizuelni prikaz. VR korisnici ne moraju nositi naočare ili kontaktne sočiva kako bi dobili dobar vizuelni doživljaj.


Trenutno se uređaj testira da bi se kvantitativno mjerilo nedostatak sistema i testirali eventualne štetne efekte ili neuspjehe.


Related Products