Dom > Novosti > Sadržaj
VR interakcija i pozicioniranje
- Jul 05, 2018 -

"Pravi potrebni prostor industrije VR je takođe tehnologija prostornog pozicioniranja, jer tehnologija prostornog pozicioniranja može ostvariti interakciju između stvarne operacije i virtuelnog okruženja, riješiti problem nedovoljne mobilne VR imersije i znatno poboljšati korisničko iskustvo."

OTO VR Shuttle.jpg

VR / AR interaktivni proizvod. Jednostavno rečeno, to je ključni paket VR proizvoda na tržištu koji se danas uklapa na desetine miliona mobilnih VR / AR kaciga. Sastoji se od bazne stanice za pozicioniranje, pozicionera kacige i dve interaktivne ručice koje su prenosive i jednostavne za korištenje. Srž softvera predstavlja skup akustične i optoelektronske hibridne tehnologije pozicioniranja nezavisno od strane kompanije. Tokom rada, bazna stanica za pozicioniranje emituje zvučne, svjetlosne i radio signale, a kroz specifične metode obrade može realizirati VR prostorno pozicioniranje i interaktivne funkcije, tako da ljudi mogu osjetiti osećaj da se nalaze u virtuelnom svijetu, to jest, tako - potpunu "punu potapanje" VR iskustva. "


"Na primjer, može pratiti poziciju karaktera i ruku glavnog korisnika VR-a u određenom prostoru, omogućavajući im da se kreću, interakciju s scenom ili predmetima i kopiraju pokret u igri kako bi zadovoljili različite virtuelne zabavne doživljaje. "Budući razvojni smer VR industrije je tehnologija koja dodatno poboljšava korisničko iskustvo, kao što su mali i prenosivi, isplativi i raznovrsni sadržaji, kao što je dodatno optimiziranje mobilnog VR interaktivnog iskustva i jačanje saradnje sa PC VR. "Nadam se da ćemo u budućnosti postati sinonim za interakciju, a mi ćemo razgovarati o interakciji. Prvo što mi mislimo jeste".


Related Products