Dom > Novosti > Sadržaj
Nošenje VR očiju za procjenu i liječenje drogom
- Jul 05, 2018 -

26. juna 2018. godine, to je bio 31. Međunarodni dan borbe protiv droge. Reporter interfejsa ušao je u Qingdong centar za obaveznu izolaciju i rehabilitaciju droge u Šangaju. U Centru za vođenje mentalnog zdravlja više od desetak zavisnika od droga nosi VR naočare i procenjuje se za zavisnost od droge. Prvo su vidjeli ostrvo na moru. Oslobodilac narkotika podigao je glavu i bio je okružen velikim brodovima na moru, čineći se ljudima opuštenim. Pojedini zavisnici narkotika se osećaju neudobno i ne miču se naočarima. "Možete pogledati gore-dole." Policija je podsetila. Postoje i nasilnici droge koji su šokirani: "Hej, šta je ovo?"

OTO VR Shuttle.jpg

Kada EKG i fiziološki uređaji uhvate na levoj strani pokazuju da su fiziološki indikatori stabilni, sledeći video će biti isečen u VR naočare.


Ovo je kućno okruženje na kojem se čovek i žena sjede na sofi, sa domaćim "curlingom" na prednjem stočiću i dva dugačka slamka na "curlingu". Žena na slici uzeo je gutljaj nečega u kravanju, kao da je postala mirisna, a onda je čovek na slici uzeo gutljaj, a slamica je napravila "pikap" zvuk koji se pojavio u ustima jetnika . dim. U ovom trenutku, zavisnik od droge koji je nosio VR naočare pomerio je grlo i progutao je gutanje.


"Da bismo procenili zavisnost od droge, prvo moramo izazvati želje. Naše virtualne scene uključuju "klizanje" i "klizanje leda". Zhang Qingjing, policajac iz Qingdonga. Na gore pomenutoj sceni, neki zavisnici od droga osećaju se veoma šokirani, vrlo sramotni, a posebno žele da sisaju, često koriste da opisuju ovo uzbuđenje.


Onda će zavisnik narkotike videti sledeću scenu virtuelne realnosti: dvoje ljudi izvuku led i nastavi da puše; druga dva ne uzimaju drogu, već u cvetnoj aranžmanu. "U ovoj fazi, infracrveni tragač za oči može uzeti u obzir boravak i trajanje zavisnika od droga." Objasnio je Zhang Chaojing. Mape kretanja oka, mapa o kretanju očiju i upoređivanje interesnih i područja bez interesa biće generisane na računaru kako bi se procijenila osjetljivost zavisnika od droge na drogu.


Pre i nakon početka VR videa, testiranje skale samoevaluacije će se pojaviti u VR naočarima. Osoblje rehabilitacije droga može držati VR ručicu da završi test. Na kraju, kompjuter će generisati izveštaj procene zavisnosti od droge zasnovan na gore navedenoj reakciji zavisnika od droge, pokazujući da li zavisnost od droge zavisnosti od droge visoka ili niska.


6. juna, Wang Dongyu, sekretar Partijskog odbora Šangajske administracije za drogu, prvi put je objavio medijima da je Uprava za drogu u Šangaju već dugi niz godina sarađivala sa društvenim istraživačkim institucijama, koledzama i univerzitetima za naučnu rehabilitaciju droga, i sproveli su empirijska istraživanja o metodama rehabilitacije droge. Naučno istraživanje i razvoj, fokusirajući se na istraživanje novih tehnologija i metoda za liječenje ne-lijekova. Gornja saradnja postigla je pet zrelih tehničkih dostignuća, uključujući ispravku detoksifikacije virtuelne realnosti, ponovnu transkranijalnu magnetnu terapiju, inteligentnu psihološku korekciju, kognitivnu intervenciju mozga i trening depresije vežbi.


Među pet tehnologija, VR tehnologija je najreprezentativnija. VR tehnologija, poznata i kao tehnologija virtuelne realnosti, Zavod za zasluge za drogu u Šangaju reprodukuje scene upotrebe droga pucajući simulirane scene upotrebe droga i 3D digitalno modeliranje. Osoblje za detoksikaciju nosi VR naočare na sceni virtuelne realnosti. Jednom kada se indukuju da budu zavisni od droge, biće zabeleženi staze i fiziološki parametri, a sistem će automatski generirati izveštaj o zavisnosti od droge.


Zanimljivo je da se većina od pet novih tehnologija može predstaviti kroz igre. "Pojava novih tehnologija značajno je promenila funkcionalno pozicioniranje obaveznog centra za rehabilitaciju izolacionih lekova", rekao je Xu Ding, zamjenik istraživača Administracije Administracije droga u Šangaju, koji je bio pohvaljen kao "majstor" rehabilitacije droga, izjavio je u intervjuu vijesti o interfejsu 25. juna, "jezgro leži u radnom logoru. Sadašnji metod detoksifikacije posvećuje više pažnje upotrebi naučnih metoda i posvećuje više pažnje zakonu o detoksikaciji. "


Jiang Wenying, direktor Šangajskog opštinskog biroa za liječenje drogom za opojne droge, 25. juna je rekao reporteru interfejsa da će promovisati i primijeniti rezultate navedenih pet tehnologija liječenja lijekova u gradskim centrima za rehabilitaciju droge.


Related Products