Dom > Novosti > Sadržaj
Nošenje VR očiju za lečenje
- Jul 05, 2018 -

Oči su prozori duše. Ako pažnja osobe na drogu bude duže od 97 sekundi, ova osoba je najverovatnije zavisnik od droge.


Šangaj za rehabilitaciju droga u Šangaju je uveden sistem za praćenje infracrvenog vida u VR sistem, odnosno postavljanje kamere na VR naočare kako bi se uhvatile karakteristike kretanja očiju zavisnika, uključujući trajektoriju kretanja očiju i vrijeme boravka. "Ako on dugo ostane na mjestu, on je zainteresovan za ovaj predmet."


R & D tim je prikupio hiljade uzoraka i uporedio podatke između zavisnika od droga i studenata. Podaci pokazuju da su zavisnici od droga imali najduže vreme za drogu, 97 sekundi, 58 sekundi za ne-predmete i 24 sekunde za ne-droge. Pažnja studenata na lekovima je samo 39 sekundi, a najduže vreme za ne-predmete je 123 sekunde, a trajanje ne-lekova je 17 sekundi.

OTO VR Shuttle.jpg

Kombinacija infracrvenog vizuelnog sistema za praćenje i VR bila je prva u zemlji, a uređaj je primenio tri patenta.


Pored procene zavisnosti od droga, VR tehnologija takođe može pružiti odbojnost prema lečenju, desenzitizaciji i socijalnoj rehabilitaciji.


Averzivna terapija je metoda uslovljenog refleksa koji kombinuje ciljano ponašanje koje treba povući sa neprijatnim ili kaznenim stimulusima, putem averzivnih uslovnih refleksa da bi se smanjio atraktivnost ciljnog ponašanja pacijentu i prouzrokovao da se simptomi preklapaju. "Baš kao što ste prvobitno voleli da jedete jabuke, ali grizete i vidite bubu. Ako svaki put ugrize bug, ne želite da jedete jabuke." Zhang Chaojing ovo razume.


U tretmanu za odbojnost, osoblje za detoksikaciju koristi VR naočare da posmatra lezije ljudske kože uzrokovane lekovima kao što je herpes ostavljen lekovima, gubitak zuba i deformacija udova. 15 minuta vremena za tretman, realne teške video slike čine da neki ljudi ne mogu pomoći da zatvore oči.


Terapija za desenzitizaciju, poznata i kao terapija izloženosti, otkriva osetljivost korisnika droga na lekove. "Zavisnici od droga vide puderaste predmete poput kamenog šećera i praškastih predmeta kao što su brašno, koji su povezani sa uspomenama za zloupotrebu droga. Ako nastavite da gledate ovu scenu, možete smanjiti njihovu osjetljivost na drogu." Rekao je Zhang Chaojing.


U tretmanu za desenzitizaciju, osoblje za detoksikaciju će nakon nošenja VR očiju videti toplo uređenu kućnu scenu. Pred njima je sto. Kada se na stolu pojavljuju "curling", lakša, limena folija, cigarete i drugi predmeti, "kućni" frižider, TV i drugi uređaji za nameštaj će se smanjiti u skladu s tim i na kraju postati porodica. Onda se na ekranu pojavio virtuelni čekić. Zavisnici od droga su manipulisali ručkama i uništili drogu i posuđe na stolu u "eksplozivnoj" muzici. Originalni "dom" vratio se.


Virtuelna stvarnost im daje pravi osećaj. "Terapija desenzitizacije je interaktivna, što podstiče zavisnike da aktivno učestvuju u ovom procesu." Xu Ding je objasnio da je ovo jedna od prednosti VR tehnologije.


"Nisam propustio osećaj droge." Qian Mou, zavisnik narkotika koji je u septembru ove godine izlazio, imao je obuku za desenzitaciju VR. "Slika koju sam videla na svojim naočarima je malo virtualnog sveta, zaista nije tačno, nije lažno, mislim da ne postoji nešto posebno. Na kraju krajeva, prisiljen sam da uzimam droge za dvoje godina, a zavisnost od droge polako je prošla, pa sam prestao razmišljati o upotrebi droga.


Related Products